Накачати худі ноги. Чи можливо це без присідань?

Накачати худі ноги. Чи можливо це без присідань?

У вас стрункі, але занадто худі ноги? Ви хочете додати їм об'єму і рельєфності? Є маса варіантів: присідання, біг, велотренажер або степпер.

Але більшість вправ дають навантаження на колінні суглоби, поперек і хребет, і підходять далеко не всім.

Що ж робити тим, кому протипоказані, наприклад, присідання, тим більше присідання з великою вагою.

Не турбуйтеся, згадайте, які накачані ноги у бігунів або ковзанярів. Навряд чи вони регулярно присідають зі штангою. Отже, накачати потужні ноги цілком можливо і без травматичних для суглобів тренувань.

Як ефективно займатися в спортзалі або вдома без присідань?

1. Жим ногами в тренажері.

Відмінна альтернатива звичайним присіданням, якщо займаєтесь в залі. Відмінно опрацьовує м'язи ніг і стегон. При цьому навантаження на спину немає, так як вона притиснута до спинки тренажера. Якщо коліна потрібно поберегти, то робіть вправи з неповною амплітудою.

2. Прогулянка фермера.

Вправу з такою незвичайною назвою можна легко виконувати в домашніх умовах з гирями або гантелями. Суть вправи: ви просто йдете, з обважнювачами в руках. Величезний плюс цієї вправи в тому, що в якості ваги можна використовувати будь-які підручні засоби: шини, відра з водою, каністри. При цьому вплив йде на все тіло, в тому числі на гомілки і стегна.

3. Підйом навшпиньки стоячи.

Техніка виконання дуже проста. Встати на будь-яку виступаючу поверхню - сходинку, дерев'яний брус, поріг, а найкраще на степ-платформу - і підніматися на носочки. Щоб ефективно прокачати литкові м'язи, вправи краще робити з гантелями або іншим навантаженням.

4. Стрибки на скакалці.

Знайома з дитинства вправа розвиває загальну витривалість. Її легко робити в домашніх умовах як дівчині, так і чоловікові. Стрибки на скакалці впливають абсолютно на всі м'язи, і відмінно качають литки і стегна.

5. Місток лежачи.

Пам'ятаєте ще одну шкільну вправу - місток? Місток лежачи - варіація класичного містка, коли голова і плечі залишаються лежати на підлозі, а піднімається тільки нижня частина тіла. Дозволяє підкачати без тренажерів попу і ноги.

6. Зведення ніг сидячи.

Виконання цієї вправи вимагає спеціального устаткування, тому виконується в тренажерному залі. Попу і ноги прокачує вельми ефективно, особливо внутрішню поверхню стегна, сідниці і прес.

7. Плавання.

Всім відомо, що у плавців дуже розвинені м'язи рук і плечові м'язи. Але якщо ви хоч раз звертали увагу на ноги плавців, то могли помітити, що і вони добре розвинені, і складаються з суцільних м'язів. Активно працюйте ногами під час плавання, і отримаєте гарні ніжки.

Серед цих вправ можна вибрати ті, які легко робити вдома або ті, які виконуються на спеціальних тренажерах. Можна доповнювати їх або видозмінювати. Основне правило успіху - займайтеся, прислухайтеся до свого організму, бережіть суглоби. Краще досягати результату повільно, але без шкоди для здоров'я.