Переваги та недоліки горизонтального велотренажера

Переваги та недоліки горизонтального велотренажера

Плануючи придбання велотренажера, ми спочатку часто думаємо про найпопулярніший - вертикальний. Тільки пізніше, розглядаючи пропозиції спортивних магазинів, помічаємо, що окрім цього виду обладнання, існують також горизонтальні велотренажери. Що вони пропонують, які переваги та для кого вони призначені? Варто розібратися, тому що для деяких користувачів - це єдиний вид тренажера, на якому вони можуть безпечно займатися.

З проблемами зі здоров'ям

Горизонтальний велотренажер рекомендується, насамперед, людям, які страждають від болей у спині, й тим, хто через травми повинен турбуватися про безпеку поперекового відділу. Горизонтальний велотренажер також стане у пригоді в разі проблем із колінами. На відміну від вертикального, він дозволяє тренуватися в природному дуже зручному положенні. Користувач сидить на сидінні з підтримувальною спинкою, відстань між педалями та сідлом більша, ніж у вертикальних велотренажерах. Це дозволяє захистити колінні суглоби та спину від перевантаження.

Зі значною зайвою вагою і для літніх людей

У разі надлишкової ваги краще обрати горизонтальну модель, оскільки вона забезпечує більший комфорт і безпеку, ніж вертикальний, а ефективність вправ у вигляді втрати зайвої ваги аналогічна. Горизонтальний велотренажер також є ідеальним рішенням для людей, які хочуть зробити талію стрункішою, оскільки заняття на ньому більше навантажують м'язи живота. Горизонтальний велотренажер, як правило, також рекомендується людям похилого віку, які часто відчувають себе незручно на сидінні без спинки вертикального тренажера. Горизонтальний велотренажер забезпечує набагато більшу стабільність і зручність.

Тренування без нудьги

Розмірковуючи про покупку горизонтального велотренажера, не слід боятися, що заняття на ньому будуть менш привабливими, ніж на вертикальному. Сучасні моделі оснащені багатофункціональними комп'ютерами з Bluetooth модулем. Вони пропонують вимірювання пульсу, жиру в організмі, різні тренувальні програми та багато інших можливостей. Деякі моделі мають спеціальні додатки, отже ви зможете займатися, водночас досліджуючи світ на екрані.

Недоліки горизонтальних велосипедів

З цими безперечними перевагами, що може бути недоліком горизонтального велотренажера? Безумовно - розмір. Вони зазвичай більші, ніж вертикальні, що може бути проблемою у приміщеннях невеликих розмірів. Однак, багато моделей обладнані транспортними роликами, які дозволяють швидко перемістити обладнання в інше місце після тренувань. Недоліком є також трохи вища ціна горизонтальних велотренажерів, особливо електромагнітних моделей. На щастя, у нашому магазині ви знайдете багато якісних пропозицій за доступною ціною.

Зважений вибір

Перш, ніж приймати рішення про покупку горизонтального велотренажера, буде корисно відвідати тренажерний зал, де ви можете спробувати такий вид обладнання, перевірити, чи це вам підходить більше, ніж вертикальний велотренажер. Якщо у вас виникають сумніви щодо здоров'я, особливо в разі проблем зі спиною або колінами, то варто порадитись із лікарем, фізіотерапевтом або професійним тренером. Спеціаліст підкаже вам, який тип велотренажера буде для нас найкращим.

Купити горизонтальний велотренажер з безкоштовною доставкою