Тренування на степ-платформі для збільшення витривалості

Тренування на степ-платформі для збільшення витривалості

Степ-платформа може здатися надто простим обладнанням. Але не дозволяйте ввести себе в оману - на степ-платформі ви можете проводити інтенсивні тренування, вона часто використовується для розвитку сили нижньої частини тіла (особливо, ніг та сідниць). Крім того, заняття на степ-платформі також підвищують спритність і координацію. Це обладнання дозволяє скульптурувати ваше тіло і є надзвичайно ефективним для загального здоров'я та зміцнення серцево-судинної системи.

Виконайте наступні вправи в комплексі, щоб провести інтенсивне складне тренування!

1) Випади у сторони.

Одна нога зверху на платформі, коліно злегка зігнуте, інша стоїть на підлозі, витягнута в сторону. Зробіть стрибок і поміняйте ноги. Ваша друга нога приземлиться на степ-платформу, а та, що була там спочатку, стане на підлогу. Зробіть 5 підходів, виконуючи вправу по 30-45 секунд.

2) Стрибок на степ-платформу з присіданням.

Почніть, стоячи на підлозі з гантелею в кожній руці. Зробіть стрибок на степ-платформу і приземліться у присіданні. Коли ваше тіло спускається для присідання, підніміть обидві руки паралельно підлозі одночасно. Спустіться з платформи та повторіть цей самий рух. Зробіть 5 підходів, виконуючи вправу по 30-45 секунд.

3) Відтискання з підняттям ноги.

Почніть в упорі лежачи так, щоб ваші руки спиралися на степ-платформу, а ноги були на землі. Коли ви опускаєте своє тіло, згинаючи руки в ліктях, піднімайте одну ногу вверх. Відтискайтеся далі, піднімаючи кожну ногу по черзі. Виконайте 5 підходів із 10-12 повтореннями.

4) Крок із гантелями.

Поставте одну ногу на степ, тримаючи гантелі в руках. Піднімаючись на платформу, зігніть обидві руки в ліктях, напружуючи біцепси. Зробіть крок назад і почніть вправу з іншої ноги. Зробіть 5 підходів із 10-15 повтореннями на кожну ногу.