Вибираємо батут правильно

Вибираємо батут правильно

Літо - улюблена пора року всіх дітей. Це пора канікул, відпочинку та розваг. А для батьків наближення літа - серйозний привід задуматися, як організувати дозвілля дітей з максимальною користю і безпекою.

Одне з кращих рішень - купити батут для вулиці. Такий вид розваги подобається всім дітям без винятку. Та й, чесно кажучи, багато дорослих теж не проти пострибати в своє задоволення.

Найголовніше, діти будуть проводити максимум часу на свіжому повітрі, проводити його активно і з користю для здоров'я. А батьки можуть приділити час собі, поки діти розважаються.

Користь стрибків на батуті:

покращують роботу серця і судин

підвищують витривалість

розвивають координацію і відчуття рівноваги

прискорюють обмін речовин

дають вихід невгамовній дитячій енергії

батут для фітнесу сприяє схудненню і поліпшенню фізичної форми

і, звичайно, стрибки на батуті - це просто море задоволення!

Домашній батут можуть використовувати навіть найменші діти, тому до його вибору потрібно підійти з усією відповідальністю, будь то батут для квартири або вуличний батут.

На що звернути увагу при виборі батута?

1. В першу чергу, необхідно визначитися з розмірами. Не варто купувати батут для дачі розміром менше 8ft, навіть якщо стрибати на ньому буде одна маленька дитина. Така покупка може бути виправдана, тільки якщо ви купуєте батут в будинок або в квартиру, і маєте обмежений простір для його установки. Вуличний батут не повинен бути занадто маленьким.

По-перше, ваша дитина росте, і в маленькому батуті йому скоро буде некомфортно.

По-друге, якщо на вашій ділянці з'явиться батут, будьте впевнені, що всі сусідські діти почнуть збиратися на вашому подвір'ї. Тому, якщо дозволяє місце і фінанси - чим більше батут, тим краще. Невеликий батут підходить для однієї дитини, середній - для компанії дітей, а великий батут дає можливість виконувати всілякі трюки, і навіть грати в доганялки.

2. Другий параметр, на який обов'язково потрібно звернути увагу перш ніж купити батут для дітей - це максимальна вага користувача. Він безпосередньо залежить від якості матеріалів, з яких виготовлений цей спортивний снаряд.

Має значення не тільки міцність полотна батута, і надійність сталевого каркаса, але і кількість, і якість пружин. Відомі виробники батутів використовують максимально міцні матеріали, і обов'язково вказують яка максимальна вага допустима при використанні батута.

Ви можете купити батут 120 кг або 150 кг, залежно від прогнозованого навантаження. Максимально надійний батут підійде і для дорослих, і для цілої компанії дітей. Якщо ви вирішили купити батут для дорослих, то краще вибирати із запасом міцності, тоді ви зможете стрибати на ньому всією сім'єю.

3. Захисна сітка - обов'язковий елемент, що захищає дітей від випадкового падіння з батута під час стрибків. Купити батут з сіткою внутрішньої або зовнішньої - залежить від індивідуальних переваг. Якщо батут маленький, краще вибрати зовнішню сітку, інакше вільного простору буде недостатньо, і дитина може відчувати себе дискомфортно. З внутрішньої сіткою - більш безпечний варіант, особливо коли діти маленькі.

Сітка розташована далі від краю батута, і повністю захищає від випадкових ударів об пружини.

Матеріал сітки повинен бути міцним, а сама сітка добре натягнута, щоб при стрибках дитина не вдарилась об металеві стійки. При цьому, в якісних батутах, для сітки використовують еластичний матеріал, щоб дитина не здерла шкіру, коли випадково налетить на сітку.

4. Металева рама і кількість ніжок

Якість металу і товщина рами безпосередньо впливають на безпеку і максимально допустиму вагу користувача. Занадто тонкий метал може погнутися в процесі експлуатації або навіть зламатися. Ніжки забезпечують стійкість батута, що також важливо для безпечного використання. Оптимальним вважається три U-подібні ніжки для невеликих батутів, і 4-5 для батутів побільше.

5. Полотно для стрибків виготовляють зі спеціального міцного матеріалу, здатного витримувати велике навантаження. Крім самого полотна, має значення і якість прошивки в місцях кріплення полотна до пружин.

6. Захисний мат для пружин. Мат повинен цілком закривати пружини і мати достатню товщину, щоб пом'якшити удар при випадковому попаданні на них. Крім того, для виготовлення мата використовуються матеріали стійкі до УФ-випромінювання, щоб мат зберігав свої захисні властивості весь період експлуатації.

7. І, звичайно, на вибір батута завжди впливають ціна, бренд і зовнішній вигляд.

Вибираючи батут дитячий із захисною сіткою краще довіритися перевіреним виробникам з хорошою репутацією. Не соромтеся уточнити у продавця, чи є відповідні сертифікати якості та ким вони видані.

Регулярно перевіряйте ваш батут на цілісність деталей і міцність збірки, особливо якщо батутом довго не користувалися. Розміщуйте батут на рівній поверхні, щоб уникнути випадкового перекидання. Не залишайте дітей, особливо маленьких, грати на батуті без нагляду. Не пробуйте відразу виконувати складні трюки, почніть з найлегших і безпечних вправ.

Грамотний підхід до стрибків на батуті дозволить вам і вашим дітям отримати масу позитивних емоцій і весело провести час з користю для здоров'я!