Як можна накачати руки віджиманнями. Базові вправи для дівчат

Як можна накачати руки віджиманнями. Базові вправи для дівчат

Всі дівчата мріють про стрункі ніжки, плоский живіт і округлі сідниці, при цьому ігнорують таку зону, як руки і плечі.

А руки - це та частина тіла, яка відразу звертає на себе увагу, оскільки знаходиться на рівні очей. В'ялі, обвислі м'язи рук прекрасно видають вік, навіть якщо вся фігура в повному порядку.

Не бійтеся накачати потужні руки як у бодібілдера. У дівчат обсяг м'язів значно менше, ніж у чоловіків, тому щоб накачати величезні руки Халка, треба не вилазити з залу цілодобово + вживати анаболіки.

Підкачати обвислі м'язи, і отримати гарну рельєфну форму рук можливо за допомогою такої простої вправи як віджимання.

Крім очевидного факту розвитку м'язів, віджимання впливають і на організм в цілому:

- підвищують витривалість;

- нормалізують тиск;

- позитивно впливають на дихальну і серцево-судинну системи;

- бадьорять, особливо, якщо виконувати їх вранці.

Правильна техніка виконання віджимань в домашніх умовах і в залі мало чим відрізняється.

Базові варіанти віджимань для новачків:

1. Віджимання від стіни.

Якщо ви ніколи раніше не віджималися або робили це так давно, що не впевнені в своїх силах, почніть з віджимань від стіни. Ця вправа під силу зовсім новачкам і дозволить відпрацювати правильну техніку.

2. Класичні віджимання від підлоги.

Дозволяють прокачати руки і плечі. Техніка виконання: руки на ширині плечей, долоні дивляться вперед, лікті під кутом 45° до тулуба. Тіло утворює пряму лінію, голова є продовженням прямої лінії з тілом. На вдиху опускаємося вниз, на підлогу при цьому не лягаємо. На видиху піднімаємося в початкове положення.

Якщо ви почали качати руки і плечі з нуля, і вам важко виконувати класичні віджимання, можна віджиматися, зігнувши ноги в колінах або від лави.

Щоб збільшити навантаження і задіяти інші групи м'язів, спробуйте поміняти положення рук: поставити їх ближче або ширше, розгорнути долоні пальцями один до одного або віджиматися на одній руці.

Для зручності віджимань від підлоги радимо використовувати спеціальне пристосування - упори для віджимань.

3. Зворотні віджимання.

Спрямовані на тренування трицепса і дозволяють прокачати обвислі нижні частини передпліч. Вам знадобитися лава або інша відповідна поверхня. Розташуйтеся спиною до лави, візьміться руками за край. На вдиху поволі опускайтеся вниз, ноги при цьому повинні бути прямими, а прес напруженим. На видиху піднімаєтеся вгору, лікті при цьому паралельні, в сторони не розводьте.

Засвоївши прості віджимання і натренувавши м'язи, можна переходити до більш складних варіантів - пліометричних віджимань (з плесканням), віджимання з ногами на піднесенні, на одній руці або вертикальним віджиманням.

Віджимання - вправа з величезною кількістю варіацій, дозволяє опрацювати всі м'язи рук, а складність може варіюватися від низької до дуже високої.

Ми вважаємо віджимання однією з найефективніших і корисних вправ, які легко виконувати в домашніх умовах