Велотренажер для дому- як вибрати та на що звернути увагу

Велотренажер для дому- як вибрати та на що звернути увагу

Велотренажер - один із найпопулярніших кардіотренажерів, який чудово підходить для всієї родини. Ви можете тренуватися вдома цілий рік, незалежно від погоди! Велотренажер дозволяє:

На що звертати увагу під час вибору велотренажера?

1) Вага маховика

Від неї залежить максимально допустиме навантаження під час вправ, а також комфорт і плавність руху. Чим більша вага маховика, тим інтенсивніше та зручніше проходитимуть ваші тренування. У нашому магазині ви зможете знайти велотренажери з вагою системи махового колеса від 5 кг до 18,5 кг.

2) Система навантаження

За типом системи опору велотренажери поділяються на механічні, магнітні та електромагнітні. Механічна система має просту конструкцію. Навантаження створюється за допомогою ременя. Такі велотренажери можуть створювати шум під час роботи, а також їхній механізм зношується швидше, ніж у моделей з магнітною системою навантаження. З переваг можна виділити, безперечно, ціну та компактність механічних тренажерів. Це прекрасне обладнання для початківців.

Для людей, орієнтованих на інтенсивне тренування, найкращим рішенням буде велосипед з магнітним або електромагнітним механізмом. Його величезна перевага - це тиха, плавна робота, яка, безумовно, буде зручною для людей, які планують займатися вранці або ввечері, коли родичі або сусіди сплять.

Система навантаження працює за зовсім іншим принципом - в цьому випадку сильне магнітне поле гальмує металевий маховик, тому немає жодного тертя. Електромагнітні тренажери дають можливість займатися за спеціальними програмами тренувань із динамічною зміною опору.

3) Максимальна вага користувача та відстань від сідла до педалей

Навантаження, яке може витримати тренажер - це дуже важливий аспект для безпечної, комфортної та тривалої експлуатації. Під час вибору зверніть увагу на те, чи зазначена виробником максимальна вага користувача не є меншою, ніж у людини, яка планує займатися. Чим більше навантаження може витримати обладнання, тим воно надійніше. У нашому асортименті є велотренажери, розраховані на 100 кг, 120 кг, 150 кг.

Людям із високим зростом потрібно врахувати також максимальну висоту, на яку можна підняти сидіння та руль. Відстань від сидіння до педалей визначає комфорт та безпеку тренувань.

4) Тип конструкції

Вертикальні велотренажери найбільш поширені. Вони дозволяють проводити інтенсивні тренування, заощаджуючи простір у приміщенні. Моделі з вертикальною конструкцією підійдуть для тих, хто відповідно до медичних показань має турбуватися про шию та спину.

Такі тренажери обладнані сидінням зі спинкою. Користувач перебуває у зручному положенні, завдяки ергономічній конструкції немає надмірного навантаження на суглоби. Ще одним різновидом велотренажерів є спінбайки. Заняття на них імітують їзду на гоночному велосипеді. Це ідеальне рішення для тих, хто любить швидкі, інтенсивні та різноманітні тренування водночас.

5) Необхідні функції

Сучасні велотренажери обладнані консолями з різними можливостями. У деяких моделях комп'ютер здійснює просту телеметрію: слідкує за часом тренувань, швидкістю, пройденою дистанцією, пульсом, підраховує приблизну кількість спалених калорій. Дорожчі велотренажери мають багато цікавих функцій, як-от можливість вимірювання відсотка жирових тканин у тілі, розрахунок потужності у Вт тощо.

В електромагнітних тренажерах за допомогою комп'ютера можна регулювати навантаження чи перемикати програми тренувань. Також існують консолі, сумісні з додатком для смартфона, який надасть вам багато нових можливостей.