Фітнес гантелі: вправи та поради від тренера

Фітнес гантелі: вправи та поради від тренера

Жіночі гантелі для фітнесу - один з найбільш популярних снарядів для домашніх тренувань. Вони вже давно довели свою ефективність, адже з ними можна легко схуднути, поліпшити рельєф тіла, отримати стрункі ноги й гарні сідниці, а також підтягнути загальні обриси тіла.

Купити гантелі для фітнесу: на що звернути увагу під час вибору

Заняття з гантелями в домашніх умовах - одна з важливих складових тренувань кожного спортсмена. Крім того, такий тип занять неймовірно популярний у дівчат і жінок, адже допомагає їм скинути зайві кілограми.

Перш ніж купити набір гантелей для фітнесу, врахуйте такі параметри:

1. Вага: підбирається в залежності від підготовки і можливості виконувати певну вправу. У разі, якщо можна виконати підйом більше 15 разів - гантеля занадто легка і необхідно взяти важчу.

2. Конструкція: найзручніша -- суцільнолита, оскільки фітнес не потребує вправ з дуже великою вагою та її постійним збільшенням.

3. Рівень підготовки: відповідатиме за те, яку вагу гантель необхідно підібрати. На початковому рекомендується обирати гантелі для фітнесу від 1 кг до 1.5 кг, а на середньому і високому - від 3 до 5 включно.

4. Матеріал: можуть бути створені з неопрену або вінілу. Неопрен не ковзає в руці та підвищує комфорт занять, а ось вініл з часом не старіє, пом'якшує удар в разі падіння.

Увагу можна звернути і на зручність самої моделі. Те, наскільки комфортно гантелі будуть лежати в руках, багато у чому визначить ефективність занять та їх частоту.

Як використовувати набір гантелей для фітнесу: поради від тренера

Застосування гантелей буде більш ефективним, якщо при цьому враховувати, що певні м'язові групи вимагають конкретних вправ, що дозволяють швидше і легше їх опрацювати.

За допомогою гантелей можна прокачати такі зони тіла:

Сідниці та стегна: для прокачування цієї зони використовуйте гантелі для фітнесу від 2 кг до 3 кг. Найбільший ефект вони дадуть з такою вправою, як класичні випади;

Спину: гантелі підходять і для зміцнення м'язів спини, особливо, якщо виконувати тягу з легким нахилом корпусу вперед;

Груди: крім гантелей знадобиться і спортивна лава, оскільки найефективнішою вправою для м'язів грудей є розведення в положенні лежачи;

Плечі: для цієї зони м'язів підійде класичний жим стоячи, коли гантелі підіймаються над плечима спортсмена;

Біцепси та трицепси: для прокачування біцепсів і трицепсів застосовуються гантелі для фітнесу від 4 кг до 5 кг. Для біцепса кращою вправою буде класичний підйом ваги, а для трицепса - розгинання під нахилом;

Прес: а ось для зони преса кращим варіантом будуть так звані російські скручування з легким підйомом корпусу від лавки або килимка.

Важливо також пам'ятати, що добитися швидкого ефекту допоможуть більш інтенсивні тренування. Для цього кількість підходів необхідно планомірно збільшувати, розтягуючи час тренування і не перериваючись на відпочинок.