Як обрати степпер для домашніх тренувань

Як обрати степпер для домашніх тренувань

Багато людей вважають за краще займатися вдома, а не відвідувати тренажерний зал. Однак габарити житлової площі часто не дозволяють обрати великі тренажери та установки. Тому на такий випадок існує степпер для ніг - компактний, але високоефективний тренувальний інструмент.

Степпер для схуднення: основні різновиди

Сьогодні такий інструмент для домашніх тренувань вважається найбільш затребуваним завдяки своїм невеликим габаритам та істотному функціоналу. При цьому, степпери бувають декількох видів, які спрямовані на додаткове навантаження тіла.

Тренажер розділяється на кілька категорій:

1. Класичний: такий вид тренажера створений для імітації ходіння, під час якого ви не рухаєтеся. Може мати кілька основних видів й доповнюватись, наприклад, спеціальною стійкою або палицями для скандинавської ходьби.

2. Поворотний: степпер поворотний оснащений додатково руків'ям, що допомагає здійснювати повороти корпусу, зміцнюючи при цьому спину та прес.

3. Балансувальний: спрямований на безпосереднє утримання балансу. Рухи на тренажері нагадують не ходіння, а похитування, допомагають розвинути координацію.

4. Механічний: приводиться в дію за допомогою спеціальних циліндрів і педалей.

5. Електромагнітний: принцип дії зводиться до магнітного опору педалей. Такий вид інвентарю має найбільшу кількість функцій.

Особливою популярністю користується кардіо степпер, оснащений еспандерами. Користуватись ним полюбляють дівчата, оскільки він ефективно впливає на верхню частину тіла в тому числі. За допомогою еспандерів прокачуються м'язи рук, долучаються до роботи плечі й не тільки.

Як обрати тренажер степпер

Правильний підбір інвентарю для занять - гарантія того, що тренування на ньому дадуть більш ефективний та швидкий результат. Тому важливо розуміти, на які аспекти та нюанси звертати увагу під час підбору степпера.

Перш ніж купити степпер, необхідно звернути увагу на такі параметри:

1. Конструкція: може бути зі стійкою або без неї, у вигляді сходів або маленького інвентарю для ніг. Підбір конструкції варто здійснювати згідно з індивідуальними побажаннями і вільним місцем у будинку.

2. Габарити: в разі, якщо у квартирі мало місця - варто звернути увагу на міні степпер, що не займає багато місця, і який можна легко зберігати в будь-якому місці.

3. Вага користувача: класичні моделі розраховані на вагу до 100-120 кг. У разі, якщо ваші параметри перевищують це значення - зверніть увагу на моделі для професійних спортсменів.

4. Програми: відмінним варіантом для комплексних тренувань стане електромагнітний прилад, в якому встановлено кілька базових програм. Вони допоможуть досягнути бажаного результату в короткі терміни, підвищуючи ефективність вправ.

5. Додаткові елементи: наприклад, степпер з гумками підійде для тих, хто хоче навантажити і верхню частину тіла в тому числі. А для любителів легкого навантаження підійдуть моделі, оснащені для скандинавської ходьби.

6. Механізм роботи: розділяється на механічний і еліптичний. Перший імітує базовий підйом по сходах, а другий під час руху описує еліпс. Механічний обирають для базових тренувань, а еліптичний - для навантаження на зону передпліч та поясу.

Потрібно звернути увагу й на степпер з регулюванням навантаження. Наявність декількох рівнів допоможе правильніше підібрати такий тип навантаження, який буде найбільш прийнятним на певному етапі тренувань.

Тренування на степпері для схуднення

Перш за все варто пам'ятати, що починати тренування необхідно з легкої розминки. Також навантаження на тіло повинне бути збалансованим: починайте з невеликої кількості вправ і поступово збільшуйте тривалість занять.

Щоб степпер для дому був ефективний для схуднення, врахуйте такі нюанси:

Перед заняттям не рекомендується їсти протягом хоча б двох годин;

Не рекомендується займатися за кілька годин до сну;

Під час занять потрібно дихати рівно і глибоко;

Не варто зводити коліна, тому що з'явиться ризик пошкодити їх в тренуванні;

Розподіліть вагу так, щоб більша її частина припадала на ноги;

Ставте ступню повністю на платформу, плавно натискаючи на неї;

Під час занять злегка нахиліться вперед і прогніться в спині.

Для того, щоб схуднути, задіюючи ножний тренажер степпер, необхідно займатися не менше ніж годину. При цьому не рекомендується переривати тренування, оскільки в такому випадку отримане навантаження не буде мати ефекту.

Припустимо розділити тренування на кілька підходів, в ідеалі - на три. Складіть графік тренувань на місяць, змінюючи час на підхід кожного тижня й поступово збільшуючи його. Крім того, щоб результат був помітний протягом перших кількох тижнів, тренування повинні бути регулярними з підвищенням навантаження.